tel kadayıf kavurması


Tel kadayıf kavurması, en sevdiğim tatlılar arasındadır. Yapımı basit olmasından ziyade, tercihim lezzetinden yanadır. Bu tatlıyı sıklıkla yapar, yerim. Kadayıfı kuşbaşı doğrar, tereyağı içinde kızartır, üzerine şeker ilave eder, birkaç kez çevirdikten sonra üzerine kaşıkla bastırır ve altının karamelize olmasını beklerim. Altı karamelize olduktan sonra güzelce karıştırır, kaşık dolusu kıtırdata kıtırdata yerim. Bu tatlının lezzetinin sırrı, malzemelerin oranında saklıdır. O ölçüleri de gözlerim ve ellerim çok iyi biliyor, şanslıyım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

tavuğun haşlandığı nasıl anlaşılır

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir