kahverengi pirinç pilavı


Kahverengi pirinç pilavı, esmer pirinç pilavı, organik pirinç pilavı, kepekli pirinç pilavı isimlerinden birini seçin; o sizin pilavınız olsun. Saydığım pilav isimleri, kepekli doğal pirince aittir. Beyaz pirinç, kepekli pirincin cilalanmış halidir. Yani; doğal pirinç işlenir, kepeği soyulur, lifi, çoğu vitamini ve minerali alınır, satışa sunulur ve bizlerde ne güzel olmuş (tane tane) diye diye gevişleriz.

Kepekli pirinç, halkımız tarafından fazla ilgi görmediğinden piyasada (sokaklarda ve pazarlarda) bağıra çağıra satılmaz. Mesele şudur kardeşim; yenilebilir kepekli pirinç pilavı tarifinin insanlarımızın elinde olmayışıdır. Bizim aşçılar bilinen yemeklerimizi bozmakla meşgul olduklarından, henüz kepekli pirinci sıraya koyamadılar. Bundan böyle, elerine düzgün kepekli pirinç pilav tarifi geçerse, o tarifi de bildikleri gibi hallederler.

 Ne ise.. Diyetisyenler, sağlıkçılar kepekli pirincin insan sağlığına yararlarını saya saya bitiremezler. Sağlık sorunu olanlara, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere kepekli pirinci öneren diyetisyenlerimiz, pilavın tarifini vermezler. Haliyle, diyet tutan insanımız kepekli pirinci arar bulur ve alır. Pilavını yapmaya çalışır, yapamaz. Yapsa da, yaptığığı pilavı yiyemez ve çöpe döker.

Bu blogdaki popüler yayınlar

bir kilo pirinçten kaç kişilik pilav çıkar

pirincin nişastası nasıl çıkar

makarnaya ne kadar tereyağı konur

dondurulmuş nohut nasıl pişirilir